Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

"ΓΩΝΙΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ" ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Αγαπητοί μας συνάδελφοι,
  Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι επήλθε προ δύο εβδομάδων μία σημαντική συμφωνία με τον Πρόεδρο και την Διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας,η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας.Η συμφωνία αφορά τη διαμόρφωση του μεγαλυτέρου χώρου εντός του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης από τον σύλλογό μας,τον σύλλογο ιεροψαλτών Λάρισας η οποία σήμερα ολοκληρώθηκε.
  Σε αυτόν τον χώρο θα τοποθετηθούν όλα τα μουσικά και θεωρητικά έγγραφα και βιβλία τα οποία έχουν περιέλθει στα αρχεία του συλλόγου μας όπως επίσης και αρχεία τα οποία ευγενώς θα μας χορηγήσουν πολλά μέλη μας ώστε να υπάρξει πληθώρα εντύπου και ψηφιακού υλικού και γι'αυτό το λόγο θα προχωρήσουμε και στην αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή.
  Εγκρίθηκε επίσης και η θέση που θα τοποθετήσουμε την πανέμορφη μεγάλη εικόνα του Αγίου μας της οποίας η αγιογράφηση έγινε το έτος 1999.
  Μας παραχωρείται επίσης και ο καταπληκτικός καινούργιος χώρος του αμφιθεάτρου της Δημόσιας βιβλιοθήκης της πόλης μας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για διαλέξεις,πρόβες της χορωδίας μας,παρουσιάσεις,συναυλίες κ.α.
  Τώρα,σε συλλογικό επίπεδο,εάν η ΟΜ.Σ.Ι.Ε ή οι σύλλογοι ιεροψαλτών ανά την επικράτεια θελήσουν να διαμορφώσουμε και τον δικό τους μικρό χώρο με δικά τους αρχεία τα οποία θα διαβάζονται από όλους τους πολίτες εντός του χώρου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης μας,μπορούν να μας το δηλώσουν 
ή μέσω Ψαλτολογίου με προσωπικό μήνυμα 
ή μέσω email στο [email]fotiskermel@gmail.com[/email]
ή μέσω τηλεφώνου το οποίο θα βρούνε στο [url]www.kermelidis.gr[/url]
ή μέσω τηλεομοιοτύπου -fax- στο 2410239262.
 Η αποστολή των αρχείων τους,εντύπων,εγχειριδίων,βιβλίων,ηλεκτρονικών ψηφιακών αρχείων κ.α. μπορούν να αποσταλούν στην διεύθυνση:
Σύλλογος Ιεροψαλτών Λάρισας ¨Κοσμάς ο Μελωδός¨
Υπ΄όψιν Φωτίου Κερμελίδη
Αλεξ.Παναγούλη 2 & Κύπρου γωνία
Τ.Κ.41222   Λάρισα
2ος όροφος  
τηλ.2410537771-2410230159
fax:2410239262

 Τα εις άνω ισχύουν και για αποστολή αρχείων από μεμονωμένους ιεροψάλτας μας.Μπορούν να μας κάνουν κάποια δωρεά ή να μας αποστείλουν δικές τους εκδόσεις ή φωτοτυπημένα βιβλία διαφόρων εκδοτών και εκδόσεων.
Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων. Εκμεταλλευόμενοι τις χιλιάδες των επισκέψεων στον χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, ελπίζουμε η κίνηση αυτή να είναι η αρχή για μία πρώτη προσέγγιση των συμπολιτών μας με την Βυζαντινή μουσική η οποία τελικώς να εδραιωθεί στις συνειδήσεις τους ως ένα ακόμη στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου